Wereldwijd
de Heerlijkheid

QAMM

QAMM werd begin 2012 opgericht, nadat klavecinist Quintijn blokfluitiste Marèl begeleidde bij het Prinses Christina Concours in Enschede. Sopraan Anne Marie voegde zich erbij en sindsdien wordt gewerkt aan een "Quest for Ancient Music Melodies". Aldus de naam QAMM, welke tevens een samenvoeging is van de initialen van de musici.

Het trio combineert zijn kleine bezetting met een veelzijdig repertoire aan muziek uit de barokperiode. De vocale werken worden altijd begeleid door de basso continuo op klavecimbel en hebben meestal een obligate blokfluitpartij. Daarnaast worden deze, geheel in stijl met diezelfde barok, afgewisseld met instrumentale werken; met name sonates voor blokfluit en basso continuo.

In Hemmen brengen zij een gevarieerd programma met vooral werken uit de barok. Cantates en sonates van onder anderen Pepusch, Händel, Vivaldi,Teleman en Buxtehude. Speciale aandacht voor de Siciliana, een melancholische dans die in de barokperiode populair werd. En een uitstapje naar Hildegard von Bingen, 12e eeuw. Anne Marie begeleidt zichzelf op haar Romaanse harp

Duur: 1,5 uur

Locatie:
14
De Kerk, Kerkplein Hemmen
Te zien op de volgende momenten:
16
September
-
3:30 pm
-
-
-
Tickets / Reserveren
Stichting Raamwerk & Galerie de Sleedoorn
Molenstraat 24 | 6672 LA Hemmen
Het copyright van alle beelden en teksten op deze website en al haar subdomeinen is gereserveerd voor Chris Raats, voorzitter van stichting Raamwerk of de door hem aangewezen personen. Het is niet toegestaan enig materiaal van deze site te dupliceren, downloaden of herdistribuëren voor commercieel of non-commercieel gebruik.
Ontwerp en ontwikkeling door Brand ontwerp
HomeKunstenaarsPlattegrondOverTicketsContact