Wereldwijd
de Heerlijkheid

Rinke Nijburg

Rinke Nijburg (1964) woont en werkt in Arnhem.  Hij studeerde aan de Rijksacademie Beeldende Kunsten in Amsterdam en de Kunstacademie in Arnhem en is o.a. docent bij ArtEZ (afd. DBKV) in Arnhem. Zijn werk bevindt zich in talloze openbare, museale, particuliere en bedrijfscollecties.  Hij is veelvuldig actief als curator, vaak in het kader van de activiteiten van stichting "De Vrienden van Job". Die richtte hij in 2000 op samen met Wout Herfkens en Jan Meijering met als doel het organiseren van projecten van hedendaagse professionele beeldende kunst met een religieuze of filosofische inhoud. 

Religie is een belangrijke bron in zijn tekeningen, schilderijen en grafiek. Hij vindt veel inspiratie in de rijke beeldende traditie van het katholieke geloof, hoewel hij zelf protestant is. De laatste jaren heeft Nijburg een grote belangstelling voor Oosterse religies als het Boeddhisme en Hindoeïsme. Naast de religieuze invloeden zijn er ook duidelijke verwijzingen naar mythologie, stripverhalen, sprookjes, televisieseries (vooral soaps) hedendaagse rituelen zoals tatoeages en SM, en zaken uit de maatschappelijke actualiteit. Nijburg schrijft graag over zijn gedachten.  In de Kunst- en Cultuurmanifestatie “Wereldwijd de Heerlijkheid” zullen acht grafische werken van hem te zien zijn.Daarnaast zal Rinke Nijburg samen met componist Andries van Rossem nog eenTeken&Muziek-Performance verzorgen (duur ongeveer 45 minuten).

Locatie : De Smidse

Locatie:
17
de Smidse
Op de volgende dagen te zien:
14/9/2018
15/9/2018
16/9/2018
21/9/2018
22/9/2018
23/9/2018
28/9/2018
29/9/2018
30/9/2018
Stichting Raamwerk & Galerie de Sleedoorn
Molenstraat 24 | 6672 LA Hemmen
Het copyright van alle beelden en teksten op deze website en al haar subdomeinen is gereserveerd voor Chris Raats, voorzitter van stichting Raamwerk of de door hem aangewezen personen. Het is niet toegestaan enig materiaal van deze site te dupliceren, downloaden of herdistribuëren voor commercieel of non-commercieel gebruik.
Ontwerp en ontwikkeling door Brand ontwerp
HomeKunstenaarsPlattegrondOverTicketsContact