Wereldwijd
de Heerlijkheid

Yvonne Halfens

Yvonne Halfens is woonachtig en werkzaam in Nijmegen. Aan haar werk is te zien dat Yvonne Halfens in mensen is geïnteresseerd. Ze studeerde fonetiek (taalkunde) aan de universiteit Nijmegen, reisde rond de wereld en ging vervolgens naar de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Ze exposeerde haar werk in meerdere werelddelen en kreeg internationaal opdrachten.

In haar figuren van klei en ander materiaal, installaties en stopmotionfilms, wil ze de complexiteit van “leven en zijn” verbeelden. Ze maakt raadselachtige beelden van mensfiguren, voornamelijk van klei, die zowel ontroerend,  innemend, verontrustend als confronterend kunnen zijn. Er lijkt altijd wel iets gaande of aan de hand te zijn met de eenling zelf,  soms in relatie tot de ander. Het zijn menselijke figuren waarbij het niet gaat om een uiterlijke gelijkenis, maar om wat het is om mens te zijn: gebonden aan het eigen lichaam en aan het zelf. Het lichaam wordt gebruikt als metafoor.  In de Kunst- en Cultuurmanifestatie “Wereldwijd de Heerlijkheid” zal Halfenseen aantal raadselachtige beelden van mensfiguren en een videoprojectie laten zien. Locatie: in en rond Molenstraat 15

Locatie:
21
Kasteelpark
Op de volgende dagen te zien:
14/9/2018
15/9/2018
16/9/2018
21/9/2018
22/9/2018
23/9/2018
28/9/2018
29/9/2018
30/9/2018
Stichting Raamwerk & Galerie de Sleedoorn
Molenstraat 24 | 6672 LA Hemmen
Het copyright van alle beelden en teksten op deze website en al haar subdomeinen is gereserveerd voor Chris Raats, voorzitter van stichting Raamwerk of de door hem aangewezen personen. Het is niet toegestaan enig materiaal van deze site te dupliceren, downloaden of herdistribuëren voor commercieel of non-commercieel gebruik.
Ontwerp en ontwikkeling door Brand ontwerp
HomeKunstenaarsPlattegrondOverTicketsContact