Wereldwijd
de Heerlijkheid

Over Wereldwijd
de Heerlijkheid

Beeldende Kunst, aangevuld met Muziek, Dans, Film, Theater, Lezingen, Workshops en (H)eerlijk Biologisch Eten en Drinken, binnen loopafstand op en rond het prachtig groene Landgoed “De Heerlijkheid Hemmen”

Stichting Raamwerk organiseert van vrijdag 14 t/m zondag 30 september 2018 in en rond Hemmen een grote Kunst- en Cultuurmanifestatie met als titel en thema Wereldwijd de Heerlijkheid.Hiermee wordt een relatie gelegd met het fraaie landschap en de rijke geschiedenis van het landgoed “De Heerlijkheid Hemmen”. 
Beeldende kunstenaars maken speciaal hiervoor werken die geïnspireerd zijn op dit thema. Deze werken en een aantal reeds bestaande werken worden tentoongesteld op bijzondere binnen- en buitenlocaties van het landgoed, in het dorp Hemmen en galerie De Sleedoorn in Zetten.

Ook worden er nog podia geboden voor muziek, dans, zang en theater door lokale en regionale gezelschappen. 

Op vrijdag 14 september wordt de manifestatie spectaculair geopend met een grote theatrale Optocht.

Enkele onderdelen van het Programma

Op diverse locaties in het dorp Hemmen en op het landgoed worden kunstwerken van 7 provinciaal en (inter)nationaal bekende beeldend kunstenaars, 10 derdejaars kunststudenten van  ArtEZ-Arnhem en 25 leden van het regionale kunstenaarscollectief het Venster geëxposeerd.

In galerie De Sleedoorn exposeren 8 beeldend kunstenaars uit Spaans Baskenland.

Rond kasteelruïne en kerkje van het landgoed in Hemmen vinden allerlei kunstzinnige activiteiten plaats: muziekoptredens / dans / zang / film / theater / lezingen / workshops.

Op 4 lokale scholen werken ongeveer 130 leerlingen aan educatieve kunstprojecten met workshops onder begeleiding van kunstenaars. 

Fotografie: Henk Moll, Jannemieke Termeer en Rein de Jong.
Video: Ferdinand Balk

Praktische informatie
Iedere dag vrij te bezoeken de buiten exposities in het Kasteelparken de ruïne, Zettensepad nr. 2 en in het Ien Hittema laantje bij galerie de Sleedoorn.

Vrijdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur de exposities op de volgende binnen locaties: Voormalige Pastorie, Hervormde kerk, de Smidse, het Pakhuis en galerie de Sleedoorn.

Het Informatiecentrum WdH aan Molenstraat 24 is geopend van vrijdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur en doorlopend bereikbar via heerlijkheid2018@gmail.com en via
06- 10908023.

Subsidieverstrekkers
en sponsors

Gemeente Overbetuwe

Provincie Gelderland

Prins Bernhard Cultuurfonds

Spaanse Ambassade

Stichting Raamwerk, Zetten

Stichting Kunst en Cultuur, Zetten

Kasteeltuin, Hemmen

Flying Goose, design, dtp, print

Rotary Midden Betuwe

Lionsclub Midden Betuwe

Rabobank Maas en Waal-Overbetuwe

Regiobank, Zetten

Winnemuller, Betuwe-Expres, Herveld

Bram Bakker, Loon- en grondverzet, Herveld

Acsi, camping specialist, Andelst

Hoefsloot wonen, Elst

Ras, makelaar, Zetten

Remko Stevens, makelaar, Zetten

Jansen en van Ralen, aannemers Oosterhout

In natura:

Lijndensch Fonds voor Kerk en Zending, Hemmen

In het Pakhuis, Hemmen

Hendrik Pierson College, Zetten

De Kasteeltuin, Hemmen

Pannenkoekenboerderij ’Aan de Linge’ , Hemmen

Ekoboerderij ‘De Lingehof’ Hemmen

Hanhart graaftechnieken, Hemmen

Autobedrijf Henri van Haarlem, Herveld

Smederij Pronk Andelst

Verkeersregelaars Gemeente Overbetuwe

Nationale Kunstweek en het Landelijk Atelierweekend in november (www.kunstweek.nl).

Bouwkampstichting

VAE Ferdinand Balk

CTSS - Computer I Telecom I Solutions I Support

WDH wordt georganiseerd door:

Galerie de Sleedoorn in de Hendrik Piersonstraat  11B in  Zetten is een actief onderdeel van de culturele omgeving in de gemeente Overbetuwe.  Zij heeft een eigen expositieruimte aan de H. Piersonstraat 11a in Zetten. Daar worden per jaar zes à zeven tentoonstellingen met schilderijen en driedimensionale beelden en objecten geëxposeerd. De expositiemaanden zijn september, november, december, februari, maart en mei.

In het weekend, op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag, is de galerie open voor publiek. Ook is er een kunstuitleen, waar particulieren en organisaties kunstwerken kunnen huren.Het organiserende comité van Stichting Raamwerk wil met het organiseren van deze Kunst- en Cultuurmanifestatie het bijzondere culturele erfgoed en landschap onder de aandacht brengen van een breed publiek, laagdrempelig en actief. 

WDH is Mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Raamwerk & Galerie de Sleedoorn
Molenstraat 24 | 6672 LA Hemmen
Het copyright van alle beelden en teksten op deze website en al haar subdomeinen is gereserveerd voor Chris Raats, voorzitter van stichting Raamwerk of de door hem aangewezen personen. Het is niet toegestaan enig materiaal van deze site te dupliceren, downloaden of herdistribuëren voor commercieel of non-commercieel gebruik.
Ontwerp en ontwikkeling door Brand ontwerp
HomeKunstenaarsPlattegrondOverTicketsContact